Šemrov odgovarja Bradaču

Gorazd Šemrov odgovarja na pismo, ki ga je nanj naslovil starešina LD Tomišelj, mag. Lado Bradač

Spoštovani g. Bradač

Verjetno bi bilo bolj primerno, če bi se podpisali ali kot avtor dopisa, katerega je potem podpisal g. Žerjav ali pa kot predsednik ZLD Ljubljana, glede na dejstva ki jih navajate. Nimam vam namena razlagati kaj počnejo OZUL-i, ker je zelo žalostno, da v svojem pogledu do OZUL-ov vidite samo to, da napravijo razdelilnik. OZUL-e nam tudi ni vsilila država ampak so logični nasledniki bivših LGO-jev, ki jih je v osnovi formirala LZS z namenom upravljanja z divjadjo na širših prostorskih območjih, reformacije članstva družin in OZUL-ov pa so bile opravljene zgolj na teritoralno zaključene sklope populacij (ki so se v nekaterih območjih s časom spremenile) in zahtevajo širše upravljanje od nivoja lovske družine. Vsi člani OZUL so tudi člani LZS in ZLD tako, da je sovražnost proti svojim tukaj popolnoma odveč.

Notranji razkol za katerega je v prvi vrsti odgovorna prav LZS pa je s pridom izkoristila država kot navajate: Se strinjam in vas prosim, da ga vsaj vnaprej ne ustvarjate. To možnost kot podpredsednik LZS imate in lahko naredite prvi korak s tem, da ne gledate na svoje lastne člane (člane OZUL) kot na nekaj kar je vsilila država.

Naloge, ki pripadajo različnim organom so razdeljene in bolj produktivno bi bilo, če bi vsak izmed vpletenih organov iskal v sklopu svojih pooblastil svoje delovne obveznosti. Žalosti me dejstvo, da je LZS, ki zastopa naše interese proti ostalim organom skregana z vsemi in pljuva čez vse. Resnično bi si želel in pričakoval od vas, da bi proti vsem navedenim organom zakopali bojno sekiro in se skupaj kot odrasli ljudje sedli za mizo in se odkrito pogovorili in zastopali naše interese. Vsaka akcija namreč povzroči reakcijo in s takimi napadi samo večate luknjo, ki nastaja med vsemi vpletenimi organi in zastopniki skupnega prostora, ki ga uporablja za svoje življenje divjad. V tak odnos seveda spadajo tudi kompromisi, medsebojno spoštovanje in sprejemanje drugačnega mišljenja.

Jaz nisem imel možnosti vplivati na odločitev države o Zakonih, pravilnikih itd, to je bilo in je še vedno v našem imenu vaše delo, zato lahko za slabe rezultate iščite krivca v svojih krogih, to da se je pa cel svet znašel v času tržne ekonomije, v zadnjem času tudi recesije pa se odraža tudi v lovstvu in spremembah, ki so jih razvoj in evolucija prinesla. Očital sem tako LZS kot tudi vam kot podpredsedniku, da se s tem ne sprijaznite in v sklopu svojih pristojnosti iščete pravo nišo ampak se vračate v čase puntov in brezpredmetnih uporov, ki bi se dale rešiti na drugačen način. Jaz sem tudi izrecno proti zbiranju nog vran, vendar se za tako stvar najde cel kup strokovnih in utemeljenih razlogov, ki jih lahko pošljete na MKGP kot obrambo, da se to ne bo zgodilo. Ne razumem pa zakaj v dopisu, ki ste ga kot LZS poslali na MKGP na to niste imeli pripomb.

Kar se pa tiče lovske kulture pa ste s prejudiciranim mnenjem o mojem ozkem gledanju mene očrnili, da sem proti lovski kulturi. V naši LD je veliko članov, ki imajo težave finančno priti iz meseca v mesec in so na pragu revščine in zanje letna članarina predstavlja finančno prevelik zalogaj. Temu je posledično sledil tudi sklep Občnega Zbora naše LD, ki me je zavezala k maksimalnem varčevanju in odpovedi karkšnimkoli donacijam. Jaz kot starešina sem sklepe Občnega zbora LD dolžan izvajati, še posebej v letu, ko je prišlo do drastičnega upada cen divjačine kot glavnega dohodka naše LD in posledično izgubo ¼ letnega dohodka LD v primerjavi z lanskim letom. In ko zmanjka za v usta lovca in tudi za divjadi jaz nimam težav odpovedati kakršnokoli donacijo. Zavedajte pa se, da predstavlja največji odhodek prav članarina LZS, ki je bistveno večja od koncesnine (3-4x). In, ko bo LZS času primerno znala znižati članarino bo tudi za kulturo kaj ostalo in bomo z veseljem prispevali. Zanekrat pa nam na našo žalost ne, člane smo morali celo prisiliti, da članarino za drugo leto plačajo že letos zaradi skrajno nerazumne, da ne rečem oblastno oportunistične odločitve, da lovske družine članarino za 2010 poravnajo do 15.12 letos!

Mislim, da tudi vi g. Bradač v kolikor ne bi imeli denarja ne bi obiskali galerije ali pa opernega koncerta ampak bi kot dober gospodar rajši gledali, da ne bo zmanjkalo za osnovne življenske potrebščine. V tako situacijo pa so nas v prvi vrsti porinili razni organi, ki se pol časa samo kregajo eden čez drugega, si mečejo polena pod noge, lobirajo in nasloh zapravljajo čas in naš denar, ne pa država kot vi to interpretirate.

Verjemite pa  gospod Bradač, k lovski kulturi lahko veliko več prispevate tudi na 1000 drugačnih načinov kot pa z enim kosom srnajdi, začnete lahko naprimer pri temu, da se vzdržite mnenja o mojem osebnem odnosu do lovske kulture sploh glede na dejstvo, da me osebno sploh ne poznate in sploh nimate pojma kakšen ta odnos sploh je!! Mojo kritiko glede nastale situacije pa lahko mirno prezrete ali pa v duhu dobrega podpresednika upoštevate, ne pa da se tako kot pri odnosu z ostalimi poslužujete nizkih udarcev!

Upam, da vsaj malce razumete vsebino sporočila, na prvi dopis se je meni osebno odzvalo veliko starešin, ki so ga podprle in vsi se strinjajo predvsem v temu, da vojna lovskih družin proti ostalim organom, ki odločajo tako o naši usodi, kot tudi o usodi naše ljubljene flore in favne ni tisto kar si predstavniki lovskih organizacij želimo niti podpiramo. Še posebej, če lahko LZS kot naš predstavnik za doseg željenga cilja uporabi strpen in strokovno argumentiran dialog. Vsekakor menim, da ste bili za to izvoljeni in vas za to tudi plačujemo.

Drugače pa pri nas še vedno normalno lovimo tako kot smo včasih, gonijo pa pripravniki in lovski psi. Vljudno Vas tudi vabimo, da si pridete to tudi pogledat, med drugim vam lahko tudi pokažemo kam gre naša energija in pa tistega nekaj malo denarja, ki nam ostane. Vpliva države pri nas vsekakor ne boste zaznali.

 

S spoštovanjem,

Gorazd Šemrov, starešina LD Hotedršica


Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube