Gumbarjev cvrček
Gumbarjev cvrček s klobaso, korenčkom in bučkami
Živel prvi maj, praznik dela in prvi dan lovne sezone na srnjad. Boginja lova, Diana, je očitno začutila Brlogarjevo strast in mu v čisto prvem zalazu, v zarji in svežini najbolj ranih ur čisto prvega jutra sezone poslala pred cev enoletnika, srnjačka gumbarja, podpovprečne rasti in telesne teže, kar je pomenilo praktično popoln gojitven odstrel. Lepšega uvoda sezone si lovec ne more želeti.Srnjetina z zelenjavo in rižem
Iz arhiva - Srnjetina s kitajsko zelenjavo in rižem.
So obdobja, ko se dogaja toooliko stvari, da človeku enostavno zmanjka časa za objavljanje v brlogu.K sreči nam pametni telefončki v najrazličnejše oblake shranjujejo miljavžent in eno fotko, in namesto lenih in razvajenih sivih celic ohranjajo spomine na (ne)davne kuharske poskuse. Ker Brlogar v čufte, o katerih je pisaril nazadnje, ni zmlel cele marinirane plečke, je preostalo srnjetino porabil naslednji dan za ultraenostavno orientalsko reč iz voka.
VokPišče
VokPišče za miniBrlogarico
"Tole bi glodala..." je prijavila miniB, pritisnjena ob steklo mesarjeve vitrine, da je pustila sled malega noska v meglenem dihu tople sape na šipi. Mehkosrčni mesar se je zasmejal... A perutničke boš glodala? "Aha, tole bi". Prstek je pritiskal na steklo zraven posodice piščančjih okončin.No, pa dajva. Fotr je vzel par perutničk za malega glodalca in še polovico prsnega fileja za povrh. Še eno svežo papriko. Za ostalimi sestavinami bova pobrskala po domačem hladilniku.
Čufti
Divjačinski Impro-Čufti
V teh dneh, ko so mediji polni škandalov o prisotnosti konjskega mesa sumljivega (beri dirkaškega) porekla, v praktično vseh izdelkih od lazanje do sladoleda, si lahko lovec reče le eno: jaz vsaj vem kaj jem!Oni dan je fotr olajšal zamrzovalnik za prednjo srnino nogo (plečko) v enem kosu. Meso se je odtajalo v pomivalnem koritu in je bilo naslednji dan pripravno za izkoščičenje in mariniranje z olivnim oljem, brizgom sojine omake in limoninega soka, rdečo čebulo in mešanico divjačinskih zelišč.
Špageti z divjačino
Špageti z divjačino
Nemara se, spoštovani čitalec, pogosto znajdeš v situaciji, da imaš v hladilniku lepo zmariniran srnin file, a manjko idej ter še manj časa za pripravo kosila. Nič lažjega, čitaj dalje.Ob pomanjkanju navdiha za pripravo hitrega kosila ali večerje priskočijo na pomoč prijateljice testenine. Vsake toliko časa si jih le privošči, vsem karbohidratnim svarilom navkljub. In nikakor ni treba, da jih vedno preliješ z najbolj dolgočasno haše omako... receptov in idej za testeninske omake je ogromno, večini pa je skupna enostavna in hitra priprava.