Špageti z divjačino
Špageti z divjačino
Nemara se, spoštovani čitalec, pogosto znajdeš v situaciji, da imaš v hladilniku lepo zmariniran srnin file, a manjko idej ter še manj časa za pripravo kosila. Nič lažjega, čitaj dalje.Ob pomanjkanju navdiha za pripravo hitrega kosila ali večerje priskočijo na pomoč prijateljice testenine. Vsake toliko časa si jih le privošči, vsem karbohidratnim svarilom navkljub. In nikakor ni treba, da jih vedno preliješ z najbolj dolgočasno haše omako... receptov in idej za testeninske omake je ogromno, večini pa je skupna enostavna in hitra priprava. Takole se je zgodilo oni dan. Fotr je bil na vrsti za pripravo poznopopoldanskega kosila. Iz hladilnika je vzel plastično posodo, v kateri so se že četrti dan pacali ribici in nekaj ostalih kosov spodnjega dela srninega hrbta.
Meso s spodnjega dela srninega hrbta
Meso je narezal na majhne koščke.Pod ponvijo je prižgal plin, vanjo pa stresel korenje in česen iz oljivno oljčne marinade. Dodal je še narezano rdečo čebulo in vse skupaj popražil.
Potem je dodal narezano meso, solil in začinil z majaronom, timijanom, koriandrom, malce čilija in mlete paprike.
Srnino meso v ponvi
Meso je nekaj časa dušil, potem pa je dodal domačo paradižnikovo omako, če je nebi imel, bi lahko dodal pločevinko pelatov.
Vse skupaj je pokuhaval deset kakih deset minut, nato je dodal še sesekljan peteršilj in popral..
Medtem je v drugem loncu skuhal polnozrnate špagete na aldente. Ko so se je omaka primerno zgostila, je v ponev dodal odcejene testenine.
Špagete je dodal v ponev
Pašta s srnico