Če družba preseneti
Naj vam zapišem en recept če pridejo lovski tovariši nenapovedano in jim tako ob pivu nekaj ponudiš, namesto čipsa, da lažje zdržijo do glavne jedi.
Vam povem, se noben ne zmrduje in res lepo "sede" zraven piva. Pridobim si pa tudi čas, za pripravo glavne jedi, saj veste, zraven pijače se mora tudi dobro jesti, če ne, ne gre.
Naj vam zapišem en recept če pridejo lovski tovariši nenapovedano in jim tako ob pivu nekaj ponudiš, namesto čipsa, da lažje zdržijo do glavne jedi.
Zazvoni zvonec na vratih in pred hišo nekaj nasmejanih lovskih tovarišev. Srnjaka imajo in so že prav prešerni, tako, da po stisku roke uplenitelju in ogledu plena ter obveznemu komentarju na odstrel, družbo brž povabim v lovsko, jim postrežem pivo, na mizo postavim steklenico "valdmaistra" + "štamprle", sam pa v kuhinjo, brž, da kaj pripravim, da mi tovariši prerano ne opešajo. Kaj sedaj? Poglej poglej nekaj "pujčeka" je v skrinji in zrezki jelenjega teleta, nekaj srninega mladiča je še tudi, prima fajn...
Vse skupaj v mikrovalovno, da se hitro odtali. Sam ta čas pripravim papriko in s tovariši spijem pivo na lovski blagor. Ko je mesek odtaljen toliko, da kose spravim narazen, ga narežem na dva centimetra široke trakove, jih potolčem s kladivom in malo začinim. Čili, majaron, petršilj, česen, poper in sol. Vse skupaj pokapam s sokom limete in prelijem z olivnim oljem, postavim v hladilnik in imam čas še za eno pivo s tovariši. Uff se je prilegel, sedaj pa brž nazaj v kuhinjo. V teflonsko posodo nalijem malo olivnega olja in ga močno segrejem. Mini zrezke na brzino zlato rumeno popečem in jih odcedim na pack papirju. Postrežem jih v skledi tako kot čips. Zraven dodam še narezano papriko in paradižnik ter kruh.
Vam povem, se noben ne zmrduje in res lepo "sede" zraven piva. Pridobim si pa tudi čas, za pripravo glavne jedi, saj veste, zraven pijače se mora tudi dobro jesti, če ne, ne gre. A o glavni jedi "na brzino" drugič.
Pa dober tek!