Fazanja pašteta
Vam povem, osebno mi je domača fazanja pašteta boljša od tatarskega bifteka
Je nekaj gurmana v meni, zato bi vsem, ki imajo možnost priti do fazana, res toplo priporočil, da naredijo iz njega pašteto.
Fazana oderemo in pokapamo z sokom limete. V hladilniku pustimo stati čez noč. V lonec damo fazana in dodamo vso jušno zelenjavo, po popramo in solimo. Korenja naj bosta dva dokaj velika saj ju bomo dodali pašteti.
Ko je juha skuhana meso odcedimo, juho pa precedimo. Juhe ne zavržemo saj je čudovita in paše k nedeljskemu kosilu.
Ves meso ločimo od kosti in pustimo, da se ohladi, prav tako ohladimo korenje. Meso in korenje damo v multipraktik in ga spasiramo, dodamo pet slanih inčunov, pet narezanih kaper, nekaj v slanico vloženih zrn zelenega popra, tri sesekljane kisle kumarice, tri stroke česna, dve žlici gorčice, dve žlički sladke ali ostre paprike (odvisno od okusa) za konec pa tri ali štiri žlice Rame, za boljšo mazljivost. Zmes dobro premešamo in pustimo stati v hladilniku čez noč.
Postrežemo jo na pečenem toastu z margarino. Po vrhu rezina kuhanega jajca in vejica svežega petršilja.
Na podoben način se, da pripraviti tudi račjo pašteto. Nekateri dodajo še malo jeter, a sam tega ne delam.
Takšna pašteta je zelo primerna za pred jed ali jed po večerji, ko steče pristna lovska debata o zgodah in nezgodah na zelenih stečinah.
Vam povem, osebno mi je domača fazanja pašteta boljša od tatarskega bifteka in je nekaj gurmana v meni, zato bi vsem, ki imajo možnost priti do fazana, res toplo priporočil, da naredijo iz njega pašteto.
Pa dober tek!