2 ples LZS

Napisal Služba za odnose z javnostmi LZS, Fot: Štefan Vesel.

thumb 6Drugi dobrodelni ples Lovske zveze Slovenije

Lovska zveza Slovenije je v soboto, 10. oktobra 2015, priredila že drugi dobrodelni ples. Plesa v Delavskem domu v Trbovljah se je udeležilo skoraj 200 ljudi, ki so prisluhnili dobremu namenu organizatorjev. Dobrodelni ples je namenjen zbiranju sredstev za solidarnostni Zeleni sklad Lovske zveze Slovenije, s katerim Lovska zveza Slovenije zagotavlja solidarnostno pomoč svojim lovkam in lovcem oziroma njihovim svojcem v izrednih življenjskih situacijah.

WideDancers

Lovski zvezi Slovenije je letos pri organizaciji osrednje lovske dobrodelne prireditve na pomoč priskočila Zveza lovskih družin Zasavje. Organizatorji so sredstva zbirali z donacijami in dobrodelno dražbo na samem dogodku. Med udeleženci plesa je bila dražba toplo sprejeta in je tudi dobro uspela. Organizatorji so se letos obrnili na še številčnejši krog priznanih lovcev-umetnikov in podjetij, da bi s svojimi umetninami, različnimi izdelki in finančnimi prispevki (donacijami) omogočili soliden priliv v Zeleni sklad. K zbiranju sredstev v obliki donacij in sponzorskih sredstev so povabili številne sponzorje in donatorje, ki se jim iskreno zahvaljujejo za prijazen odziv. Odzvali so se: Občine Trbovlje, Zagorje in Hrastnik ter podjetja AGM Nemec, d.o.o., Nuklearna elektrarna Krško, Eles, d.o.o., GH Holding storitvena družba, d.o.o., KGL, d.o.o., Trgograd, d.o.o., Pomurski sejem, d.d., Biomasa, d.o.o., Žaga Trbovlje, d.o.o., Metalia, d.o.o., EVJ Elektroprom, d.o.o., Radijator E. U., d.o.o., Zimat, d.o.o., Strojništvo Holc, d.o.o., in ERICo Velenje – Inštitut za ekološke raziskave, d.d.

Plemenitemu namenu so prisluhnili tudi umetniki in posamezniki, ki so za dobrodelno dražbo prispevali svoja umetniška dela: David Černuta, Ernest Bransberger, Oton Naglost, Bogdan Breznik, Anton in Janez Repnik, Franc Šetina, Jurij Rihtaršič, Katja Bevk, Sely de Brea Šubic, Venceslav Primožič, Zora Kampfer, Branko Žunič in Andrej Puntar. LD Škale je podarila sliko Jožeta Svetine, Jože Meh, starešina LD Muta, pa je podaril sliko Antona Repnika. Steklarna Hrastnik je za dobrodelno dražbo namenila čudovito ročno izdelano skledo, tiskarna in knjigoveznica Grafika Soča pa komplete knjig. Podjetje Snef.Lov je podarilo številne praktične izdelke, ki so zanimivi za marsikaterega lovca, podjetje Arex pa je pritegnilo dražitelje s pištolo Rex Zero 1. Vinarstvo Mijošek, Peter Bakaršič in kmetija Furlan so prispevali izvrstna vina. Zavod za gozdove Slovenije je za dobrodelno dražbo namenil odstrel jelena, LD Trbovlje odstrel trofejnega srnjaka, LD Hrastnik odstrel muflona lanščaka z mesom, LD Dol pri Hrastniku odstrel gamsa – koze prvega starostnega obdobja, LD Loka pri Zidanem Mostu pa odstrel gamsa.

Dogodek je povezovala lovka Irena Vidmar. Kot prve nastopajoče je napovedala rogiste iz društva Lovski pevski zbor in rogisti Trbovlje-Zasavje, ki so jim kasneje sledili še pevci. Zasavski lovski pevski zbor iz Trbovelj deluje neprekinjeno že 37. leto. Pred desetimi leti so se pevskemu zboru priključili še rogisti z imenom »Revirski rogisti«, v letu 2011 pa so se registrirali v enotno društvo Lovski pevski zbor in rogisti Zasavje-Trbovlje. Vsako leto zbor sodeluje na občinski reviji odraslih pevskih zborov in na vsakoletnem Srečanju lovskih pevskih zborov in rogistov. Pevci so na prireditvi med drugim zapeli napitnico Bratje in predsedniku Lovske zveze Slovenije izročili leseno gorjačo s stekleničko žganja, ki naj predsednika, kot mu je zaželel vodja društva Stane Bizjak, greje ob mrzlih jagah.

Zbrane udeležence dobrodelnega plesa so nagovorili tudi predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Srečko Felix Krope, predsednik Zveze lovskih družin Zasavje Tomaž Trotovšek, Županja Trbovelj Jasna Gabrič in podpredsednik Lovske zveze Slovenije Ivan Malešič. Predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Srečko Felix Krope se je v svojem nagovoru zahvalil vsem, ki so se zbrali na dobrodelnem plesu in ki nosijo značko ptičarja, ki je v tem letu simbol dobrodelnosti. Postregel je z za marsikoga novim podatkom, da se značko, ki predstavlja lovčevo dobrodelnost, nosi na desni strani. Predsednik Zveze lovskih družin Zasavje Tomaž Trotovšek je dejal, da so lovci tovariši in imajo čut za dobrodelnost, kar dokazuje tudi današnja udeležba. Posebej se je zahvalil županji Trbovelj Jasni Gabrič za brezplačen najem dvorane in vso pomoč ter županoma občin Zagorje in Hrastnik.

Županja Trbovelj Jasna Gabrič je pozdravila dobro sodelovanje z lovci in povedala, da se dobrodelni ples odvija v trboveljskem hramu kulture. Poudarila je, da so v Trbovljah ponosni na marsikaj, kar je povezano s kulturo, in napovedala, da bo čez nekaj let slika mesta lepša tudi v gospodarskem, ne samo kulturnem smislu. Ob konca govora se je poslovila s tradicionalnim trboveljskim pozdravom »Srečno!«. Podpredsednik Lovske zveze Slovenije in predsednik komisije za dobrodelno dražbo Ivan Malešič je predstavil Zeleni sklad ter se zahvalil sponzorjem in umetnikom, ki so prispevali donacije in umetniška dela za dobrodelno dražbo.

Ples je odprl predsednik Lovske zveze Slovenije s svojo soprogo, pridružili pa so se jima tudi drugi plesno razpoloženi pari. Za plesno glasbo in dobro razpoloženje je poskrbel Ping Pong Band iz Trbovelj, za izborno kulinariko pa Gostilna Čop s kuharskim mojstrom Lojzetom Čopom na čelu. Opolnoči se je tiha dobrodelna dražba zaključila, podpredsednik Lovske zveze Slovenije in predsednik komisije za dobrodelno dražbo Ivan Malešič pa je vsem udeležencem plesa naznanil, da je dražba odlično uspela, in se jim zahvalil, ker so se odzvali klicu na pomoč in se družili z dobrim namenom. Pozval jih je, da se naslednje leto ponovno srečajo na že tretjem dobrodelnem plesu.

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube