Saj ni res pa je

Napisal Peter Flis.

NMlogoIzgubili so rezultate!

V sredo, 03.06.2015 sem prišel domov iz dnevne izmene ob 20.00 uri. Zjutraj, ko sem se odpravljal v službo, sem doma pozabil mobilni telefon. Ko sem ga po prihodu domov odklenil, sem ves presenečen prebral SMS sporočilo, ki je bilo poslano ob 11uri in 36 minut, da nas 10 prvo uvrščenih strelcev na izbirnih tekmah, strokovni tajnik zld Novo mesto vabi na sestanek, ki bo ob 17.00 uri v prostorih zld-ja.

StrelciProfil

Glavna tema pogovora naj bi bila prijava ekipe na državno prvenstvo in problematika izgubljenih rezultatov tekme, ki se je štela med izbirne tekme volilnega okoliša. To sem prebral, ko je bilo že vsega konec. Sestanke se praviloma sklicuje kakšen dan prej, saj so že veliko prej vedeli za izgubljene rezultate.

Da grem na začetek. Spomladi letošnjega leta sem dobil zapisnik, da se odstrelijo 4 tekme, od katerih se 3 najboljši rezultati štejejo za izbiro ekipe za državno prvenstvo v lovski kombinaciji (glej priložen zapisnik). Na tem zapisniku je zapisano, da je prisotnih veliko strelskih referentov volilnega okoliša. To se pravi, da je to verodostojni dokument neke resne organizacije. Koliko resne, se pa vidi v nadaljevanju.

Na dan prve tekme, ki so jo organizirali v LD Dobrnič dne 25. 04. 2015 sem bil ravno iz nočne izmene, ki sem jo končal ob 09.00 zjutraj. Nič kaj se mi ni ljubilo tisti dan streljati, saj sem bil zelo utrujen. Zato sem prvo tekmo izpustil. V ozadju terminov sem vedel, da ne smem nobeno več manjkati, kajti nimam več popravnih izpitov.

Druga tekma s tega spiska je bila dne 10. 05. 2015. Na tej tekmi sem sodeloval in dosegel prvo mesto tako na tekmi, kot v seštevku, ki je štel v skupni fond za izbiro ekipe za državno prvenstvo pri volilnem okolišu. Na MK 4 stav sem ustrelil 187 krogov in vseh 25 golobov.To se pravi, da sem eno tekmo iz spiska že odstrelil.

Drugo tekmo, dne 17. 05 2015 sem ustrelil v LD Gorjanci. Tukaj sem ustrelil MK 189 krogov in 24 golobov od 25. Premagal me je samo David za 4 kroge. Drugo tekmo iz spiska sem imel ustreljeno. Dosegel sem prvo in drugo mesto na teh dveh tekmah.

Tretjo tekmo s tega spiska sem ustrelil dne 31. 05. 2015 v LD Padež. Tukaj sem dosegel 189 krogov na lovske tarče 4 stava z MK in 24 golobov od 25-ih mogočih. Tudi tukaj sem zmagal med strelci, ki so tekmovali za Novomeški volilni okoliš. To se pravi, da sem imel iz spiska 4 tekem ustreljene 3, kot je po zapisniku potrebno za uvrstitev za državno prvenstvo v lovski kombinaciji. Dosegel sem 2 prva mesta in enega drugega. Nihče iz volilnega okoliša ni dosegel boljših rezultatov.

Medtem so pa rezultate strelske tekme iz LD Gorjanci izgubili. HALO ! IZGUBILI SO REZULTATE. Plačal sem štartnino za tekmo in se je udeležil zato, da sem izpolnil pogoje, ki so jih postavili spomladi za udeležbo na državnem. Doma imam 3 pokale s te tekme. Oni, ali celo On pa izgubijo rezultate. A si znate predstavljati. NI REZULTATOV.

Pred letom ali dvema je vodstvo zld Novo mesto ustanovilo strelsko komisijo. Naloga te komisije je budno spremljanje potek tekem, ki so pod okriljem zld-ja. To se pravi, da je bil, ali bi moral biti en član te komisije prisoten na tekmi na Gorjancih in bi moral dobiti rezultate v roke, ali vsaj vedeti, kaj se z rezultati dogaja.

Na sestanku, ki ga je sklical strokovni tajnik zld Novo mesto pa so sklenili, kar tako mimo uradnega, žigosanega dokumenta (sedaj pride do izraza »resna organizacija«), izdanega vsem LD- jem v volilnem okolišu, da se ne upoštevajo več 4 tekme, ampak samo 3, brez Gorjancev.

Takoj po prvi tekmi v LD Dobrnič, sem kar nekaj strelcem namignil, da sigurno ne grem letos na državno, ker nisem odstrelil prve tekme na spisku. In vidi hudiča. Kot bi bil jasnovidec. Kljub temu, da sem vse odstrelil, kot je pisalo spomladi, me niso uvrstili, ne v ekipo niti kot posameznika, da bi zastopal volilni okoliš. Če seštejem vse rezultate teh odstreljenih treh tekem, sem daleč pred zasledovalci iz volilnega okoliša.

Kaj sem jaz kriv, da je nekdo (bolj sigurno hote, kot nehote) izgubil rezultate. Plačal sem vse pristopnine. Odstrelil z vso resnostjo vsako tekmo. Držal sem se navodil uradnega dokumenta. Kaj bi še lahko naredil, da pridem na državno ?

Ker se tole vleče že 5-6 let, odkar smo izstopili iz področne zveze, mi je prišlo že na vrh glave. Ko je bil še živ podpredsednik LZS g. Kurnik, smo imeli sestanek na zvezi, ker se je strelska ekipa LD Trebnje pritožila glede šikaniranja s strani zld Novo mesto oz. njihovih vodilnih članov do strelcev, ki niso člani zld-ja. Takrat je nastal tudi uradni zapisnik, ki ga je podpisal predsednik strelske komisije LZS g. Braintenberger in g. Kersnik, takrat še v službi na LZS. Na njem piše, da je res prišlo do strašnih nepravilnosti s strani zld Novo mesto in da se to ne sme več dogajati. Ta zapisnik sestanka še vedno hranim in če bo potrebno ga bom tudi obesil na splet.

Pritožil sem se že vsem, ki kaj veljajo na LZS. Tako predsedniku LZS g. Kropetu, predsedniku strelske komisije LZS, direktorju strokovnih služb, vsakemu članu strelske komisije sem poslal priporočeno pismo preko pošte, kaj se dogaja na našem koncu in naj za Boga Svetega nekaj ukrenejo. Pa nič in nič. Vidite, kako lahko strelca na galanten način odslovijo. Zgubijo rezultate. Dajte mi povedati za en primer v Sloveniji, kjer se je to že naredilo, kateri LD, kaj šele zld-ju. Bolj razmišljam, bolj se mi trapasto vse to zdi. Saj ne vem, a bi se smejal, ali jokal. IZGUBILI SO REZULTATE. Gospodje, ki sedite v najvišjih foteljih v LZS, A SLIŠITE. V NAŠEM VOLILNEM OKOLIŠU SO IZGUBILI REZULTATE.

Pri srcu mi je pa zelo hudo, da se matična LD ne oglasi. Zame je to greh. Lahko bi rekel Božji rob, da svojega člana ne zagovarja po dejanjih, ki ga je lovska družina zakrivila. Nikoli ne bom zastopil ljudi, ki to družino vodijo, da ne stopijo v bran članu, ki plačuje članarino LD, opravlja vse dolžnosti v LD in je ponesel marsikateri dober glas o njih v svet širom Slovenije.

Strelci mojega volilnega okoliša, vam pa želim obilo meni prikrajšanih (ukradenih) užitkov na državnem prvenstvu v lovski kombinaciji za leto 2015. Upam, da nimate problemov s čisto vestjo. Jaz na vašem mestu ne bi sprejel takšne odločitve, kot ste jo vi podprli na sestanku v škodo strelca. Vsi pa veste, da sem po pravilniku zmagal in sem bil po rezultatih daleč pred vami. Hvala vam. SREČNO!
Pa še zapisnik zld-ja:

Zapisnik ZLD 1

Zapisnik ZLD 2

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube