LKD Celje ima svoj prapor (1979-2012)

LKD Celje je največje kinološko društvo v Sloveniji.

To si upamo trditi z gotovostjo, saj je v njem včlanjeno 2080 lovcev Lovskih družin - 47 kolektivnih članic, upravljalk lovišč
Savinjsko – Kozjanske zveze lovskih družin, ki teritorialno sega na severu (solčavsko), meja z Avstrijo, ter na jugu (obsotelje) do meje z Hrvaško.

Ustanovljeno je bilo leta 1979 kot prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje članov Lovskih družin, lovcev vodnikov lovskih psov in drugih ljubiteljev lovskih psov, ki se združujejo in povezujejo svoje interese na nepridobitni način. Že takrat so v svoja pravila zapisali poslanstvo, da LKD razvija in vzpodbuja interese za vzrejo, šolanje in uporabo lovskih psov kot obveznega dejavnika pri izvajanju lova v skladu z veljavno zakonodajo, ter usmerja razvoj lovske kinologije z uvajanjem tistih vrst lovskih pasem, ki so glede na značaj lovišč lovskih upravljavcev na tem področju najprimernejše.
Prav je, da se spomnimo prvega predsednika društva, Mirka Confidentija, ter ustanovnih preminulih članov vodstva: Slavko Kovač, Jože Pangerl, Silvo Pavlinc, ter še živeče Brence Ludvika, Urleb Jožeta, ki je še dandanes član Nadzornega odbora in aktualnega predsednika društva Bogomila Udovča. O Slavku Kovaču govori Slovenska zgodovina lovske kinologije, saj je prvi iz Nemčije pripeljal k nam lovsko pasmo Nemških prepeličarjev, njegovo začrtano pot in vzrejo pa nadaljuje Klub ljubiteljev nemških prepeličarjev, ki deluje pod okriljem LKD Celje in ima prav tako sedež na Cankarjevi 6 v Celju. V obliki prirejanja lovsko kinoloških prireditev ( PNZ, UP, VUP, DUT, Ocene zunanjosti, šole vodljivosti, kinološki dnevi…) se je naše društvo zelo približalo svojim članom in ostalim ljubiteljem lovskih pasem, prav tako tudi članom drugih kinoloških društev, ki radi zahajajo v našo družbo, na tak način pa se tudi najbolje identificiramo. Odprti smo za vse zainteresirane ljubitelje lovskih pasem, kar se odraža tudi v zadostnem članstvu, ki ga zastopajo tudi vodniki – nelovci.

Ob 33 letnem obstoju društva, se je porodila ideja o prej omenjenem identifikatorju, kar prapor društva nedvomno je. Nekdaj je prapor pomenil zastavo na splošno, poleg tega pa tudi manjšo vojaško enoto, čeprav prapore poznamo še od časov Rimskega imperija. Dandanes ima vsako društvo svoj prapor na katerem so predstavljeni njegovi simboli, ki so tesno povezani s simboliko lastnika. Le tega uporabljajo pri svečanih dogodkih, za predstavitev društva, pogrebih in praznikih. In ideja meso postane. Po aktivni vključitvi določenih članov Upravnega odbora društva z prošnjami o donatorstvu »nakupa trakov in zlatih žebljičkov, ter izbiri proizvajalca prapora smo prišli do lepega rezultata zbranih sredstev kljub recesiji in manjših proračunov lovcev in lovskih upravljalk lovišč. Zbrali smo sredstva v 21 trakovih in nabavi preko 100 zlatih žebljičkov. Proizvajalec prapora »Izdelovanje vezenin in kovinsko pasarstvo Tina in Andrej Vidmar iz Tacna, v komunikaciji s podpredsednikom LKD Celje Janezom Šumakom so ustvarili edinstven unikat, ki ga bomo s ponosom radi pokazali oz. predstavili.

Prvo razvitje prapora je za vsa društva poseben dogodek, ki ga spremlja svečanost – prapor namreč pooseblja društvo. Ta dogodek smo doživeli 28. maja na Rinki pri Žalcu, ter ga izvedli s pomočjo članov LD Žalec na čelu s starešino Jankom Stebernakom, Na prireditvenem prostoru pred lovskim domom. Ta dan poteka tudi tradicionalno ocenjevanje psov lovskih pasem prireditelja LKD Celje, tako da so dogodku prisostvovali tudi vodniki s štirinožnimi tovariši. Štajerski rogisti pod vodstvom Viktorja Kovača so v pomlajeni ekipi zaigrali v otvoritev, povezovalec programa Janez Šumak je pozdravil vse goste, ter ostale prisotne na razvitju prapora LKD Celje, nato pa dal besedo predsedniku društva Bogomilu Udovču, ki je v pozdravnem govoru orisal »prehojeno« pot našega društva. Ob igranju rogistov sta predsednik društva Bogomil Udovč in boter prapora Miran Vedenik- LD Prebold razvila prapor, ter ga predala praporščaku Milanu Pungeršku, ki se je svečano zaobljubil v častno in skrbno varovanje, ter nošenje prapora LKD Celje! Sledilo je svečano pripenjanje trakov donatorjev, ter branje seznama vseh donatorjev zlatih žebljičkov, ki je kot zanimivost oblikovan v obliki pasje glave, na samem drogu. V imenu LZS je prisotne pozdravil Janez Šumak, v imenu KZS podpredsednik Aleksander Svetelšek, v imenu SK-ZLD Celje Avgust Reberšak, poslanico pa je izrekel tudi predsednik LKD Koroške Marjan Kodrun, ki je izpostavil zgledno sodelovanje teh dveh Lovsko kinoloških društev! Prisotna sta bila tudi predsednika LKD Zasavje Dare Grošelj in LKD Maribor Anton Selinšek. Svečano razvitje smo zaključili z glasbo rogov, ter podelitvijo srebrnih in zlatih odlikovanj KZS zaslužnim kinologom. Končni poziv je bil namenjen na pogostitev društva s srnjakovim golažem ( meso je donirala LD Mozirje in LD Vransko ), skuhal pa ga je - Karli Cizej!
Praznovanje smo nadaljevali s prikazom šole vodljivosti sedemnajstih vodnikov in psov, ki so obiskovali tečaj in uspešno opravili tudi izpit VP-1, VP-2. Demonstracijo je vodil Anton Savorgnani, s strokovnim komentarjem pa je vodja šolanja Jožica Metelko Kraševec podkrepila samo izvajanje vaj. Ob zaključku so vodniki štirinožnih tovarišev prejeli velik aplavz, zato verjamemo, da je kinologija ob videnju števila obiskovalcev, vsaj pri nas v porastu! Sledilo je ocenjevanje zunanjosti lovskih pasem, ki se ga je udeležilo preko 60 vodnikov z lovskimi psi.

Rinka pri Žalcu, 28. maja 2012

Janez Šumak
Podpredsednik LKD Celje

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube