Počitniška rižota z lignji
Prejšnji teden smo Brlogarji izkoriščali zadnje poletne dneve na slovenski obali.
Med dopustom Brlogarji pogosto improviziramo preproste, hitro pripravljene jedi, prilagojene omejenim surovinam, ki jih premore počitniška shramba in lokalna ribarnica (razen takrat, ko smodimo čevape v atriju).
Trojček
Puranji zavitki, toskanske testenine, polnjeni šampinjoni
Pričujoč obed so pri Brlogarjevih scoprali pred približno dvema tednoma, ko so gostili teto Vezalko in strica Ucota...
Trojna doza
Sardoni, brancina in pišče na palčki
Ekola brlogoljubi čitalec, tole je še ena nabirka fotk iz letošnjega dopustovanja, ki prikazuje troje nahitro pripravljenih, simpl in okusnih kosil, ki smo jih lahkotno prebavljali med popoldanskim senčnim dremežem pred poznimi obiski plaže.
Voki-toki picek
Voki-toki picek s hrustljavo zelenjavo za telebane
S tistega izleta na obalo nam je ostalo nekaj lepih svežih špargljev. Z brlogarico sva se namenila uničiti jih ASAP, dokler so bili še čili, mladi, čvrsti in trdi (take imajo Mati brlogarica najrajši). Tako sva jih že kojci na dan povratka uvrstila na lahko hrustljavo povratno večerjo.
Malce po mehiško... Kao
Kaj zares jedo Mehikanci lahko z gotovostjo trdijo le tisti, ki so to deželo obiskali (escamoles wtf?).
Večinsko podalpsko prebivalstvo pa dojema mehiško hrano, kakor mu jo pač slikajo tod precej številčne mehiške restavracije. Vendar pa slehernik, četudi ni nikoli prestopil vrat Joe Penasa ali unovčil študentskega bona v Imperiu, večinoma poveže mehiško hrano s pikantnimi salsami in zvitki tortilj.
Srnini medaljoni
Srnini medaljoni ter zeliščni njoki z žajbljem in mladim grahom
Ko je fotr brlogar pred nekaj dnevi dobil nalogo napisati pripevek, oziroma dokumentirati divjačinski recept za službeno glasilo, se je odzval z veseljem. Skupaj z brlogarico namreč, kot veste, delita precejšnjo ljubezen do smukanja pred štedilnikom in improviziranja s sestavinami, ki so tisti hip pri roki, na vrtu ali v hladilniku.