Počitniška rižota z lignji
Prejšnji teden smo Brlogarji izkoriščali zadnje poletne dneve na slovenski obali.
Med lignje je vmešal pet sesekljanih strokov česna in dve skodelici riža in še malo popražil.
Ko so zrnca malce posteklenela in česen razdišal, je dodal dve manjši, na kolobarje narezani papriki in kak ducat razpolovljenih češnjevih paradižnikov. Vse skupaj je ponovno premešal, solil, popral, zalil z vodo, ponev pokril in pustil da se kuha dobrih deset minut, da se je riž skuhal do mehkega.
Ker v počitniškem hladilniku ni bilo parmezana, niti masla, je v rižoto vmešal dve žlici kisle smetane, odstavil posodo in pustil počivati še deset minut.
Kljub manjku ribje osnove, masla, parmezana in peteršilja, je lačna brlogarjeva trojka izvedbo pohvalila.
Po kosilu je sedel popoldanski predplažni počitek ob knjigi, pijači in čokoladni napolitanki.